Contenido sobre este curso
Matteuksen evankeliumi | Monikieliset tekstitykset +450
Lautapelit.fi kysyi, olisinko kiinnostunut kuvittamaan lautapelin, joka sijoittuu viime vuosisadan alkupuoliskon polkupyöräilyn klassiseen aikaan. En tainnut miettiä vastausta hetkeäkään. Pyöräily on ollut rakas harrastukseni jo monta vuotta, joten toimeksianto syntyi todella minua varten. Asger Granerudin suunnittelema peli osoittautui testeissä erittäin hyväksi ja koukuttavaksi, joten olin suorastaan innoissani.
Näyttävän laatikonkannen lisäksi minun piti tehdä elementit ratakappaleisiin, pelaajakortteihin ja pelaajien pelilautoihin. Kaikilla osallistujilla oli suuri halu tehdä tästä erinomaisesta pelistä. Mielestäni onnistuimme siinä varsin hyvin. Graafisesta suunnittelusta vastasi Jere Kasanen.
Pelin säännöt ovat yksinkertaiset ja nopeasti opittavissa, mutta sen hienous piilee juuri siinä, että voittaakseen on käytettävä taktiikkaa. Sen verran minulla on tietoa pyöräilykilpailuista, että tunnelma on kohdallaan ja peli mallintaa kilpailua hyvin. Peli ilmestyy syksyllä, joten pyöräilyn harrastajat voivat kokoontua tämän pelin ääreen sen jälkeen, kun polkupyörät on varastoitu talveksi.
Tarkkailu | Kriittinen rooli: THE MIGHTY NEIN
Voit tarkastella eräpäivää saatavuusnäytössä, johon pääset klikkaamalla hakutuloksissa olevaa “Saatavilla klo” (tai “Ei saatavilla”) -tekstiä. Saatavuusnäytössä näkyy nuoli oikealle (>) kutakin teosta koskevien tietojen oikealla puolella. Nuolta napsauttamalla saat näkyviin eräpäivän.
Toistaiseksi eräpäivää koskevat tiedot voidaan näyttää useimmissa tapauksissa vain yhdestä teoksesta kerrallaan, mutta kokoelmamme on työn alla, jotta eräpäivää koskevat tiedot voidaan näyttää kaikista samassa hyllypaikassa olevista kappaleista samaan aikaan.
Valitsemasi kieli säilyy seuraavalla kirjautumiskerralla, jos olet käyttänyt käyttöliittymää haluamallasi kielellä ennen uloskirjautumista. Toisin sanoen, jos kirjauduit ulos kieliasetuksen ollessa suomeksi, seuraava kirjautuminen ohjaa sinut suomenkieliseen versioon. Vastaavasti jos kirjauduit ulos kieliasetuksen ollessa englanniksi, seuraava kirjautuminen ohjaa sinut englanninkieliseen versioon.
Bisqwit github
Tässä opinnäytetyössä kirjoittaja pohtii valokuvan ja maalauksen rajapintoja ja mahdollisia eroja sen pohjalta, miksi valokuvaus ei enää riitä hänelle ilmaisukeinoksi. Aihetta lähestytään henkilökohtaisesti koettujen, retoristen kysymysten sekä henkilökohtaisen kokemuksen ja taiteellisen työskentelyn kautta.
Opinnäytetyö, joka on syntynyt kirjoittajan kammiossa Corona-pandemian karanteenin aikana, vie kirjoittajan aristoteelisen filosofian ja mystiikan alueille pohtimaan taiteen tarkoitusta, mediataiteen ulottuvuuksia ja omaa rooliaan taiteilijana.
Näyttely Wohlleb Culturel ShowroomissaVorbesichtigung im Kunstraum Wohllebab Mo., 15.10.- Di., 30.10. 2018, Mo. – Fr. 9:00 Uhr – 18:00 Uhr, Sa. 9:00 Uhr – 13:00 UhrShowroom at MAKVorbesichtigung MAK Wien (Eingang Weiskirchnerstraße 3, 1010 Wien)4.11. ja 5.11.2018: 11:00-17:00 Uhrin der Halle im 1. Stock
Yhteisiä teemoja ovat yksilön suhde ympäristöönsä ja milleniaaliajalle tyypillinen vieraantuminen. Valokuvaa, joka on väline, joka luo etäisyyttä kohteen ja koetun välille, käytetään välineenä näiden tunteiden käsittelyyn ja ymmärtämiseen.
MAKRAMEE: OHJE ALOITTELIJALLE | Tutoriaali: Perussolmut
25. toukokuuta Karin Kukkonen ja hänen tiiminsä järjestivät Oslossa Norjassa “The Place of the Cognitive in Literary Studies” -hankkeen työpajan. Tämä on lyhyt synteesini joistakin keskusteluissa esitetyistä ajatuksista (ja kuten tavallista, harhailen myös muihin ajatuksiin).
Terence Cave tarkasteli työpajan avauspuheenvuorossaan kirjallisuutta kognitiivisena arkistona: kirjallisten artefaktien rikkautena, jonka avulla voimme ymmärtää, miten ihmiset ovat ajatelleet ja käsittäneet ajattelua erilaisissa historiallisissa, maantieteellisissä ja kulttuurisissa yhteyksissä. Kirjalliset artefaktit ovat sekä tiedon kohteita että tietämisen välineitä – asioita, joiden avulla voi ajatella. Kaivelemalla tätä historiallisten ja nykyaikaisten tekstien aarreaittaan arkeologisella/antropologisella ajattelutavalla voidaan tuottaa tutkimusta, joka syventää ymmärrystämme paitsi tietyistä kirjallisista teoksista ja konteksteista myös ihmisen kognition dynamiikasta yleensä.
Cavea kuunnellessani minusta tuntui, että olin juuri siellä, missä minun piti olla. Vaikka en olekaan 1900-lukua pidemmälle ulottuvien kirjallisten artefaktien tutkija, Caven kirjallisuusarkeologian yleinen ajattelutapa on houkutteleva. Viime vuosina väitöskirjaprojektini on pyörinyt kirjallisuuden avulla ajattelun haasteen ympärillä: yleisenä hypoteesina on ollut, että kirjallisuus on joukko käytäntöjä, joiden avulla navigoidaan ja artikuloidaan maailmoja, joissa elämme, ja että kaunokirjallisuutta voidaan näin ollen käyttää osallistujana sosioekologiseen muutokseen. Oletan, että tietynlaisen kirjallisuuden lukeminen mahdollistaa ja kasvattaa tietynlaisia mentaalisia malleja, toimintapotentiaaleja ja arvoja. Lukeminen ja kirjoittaminen voidaan siis käsittää toiminnoiksi kognitiivisissa ympäristöissä – toiminnoiksi, jotka tutkivat, kartoittavat ja muokkaavat näitä ympäristöjä.