Contenido sobre este curso
Poista kuvasta tausta Oppitori
“Muotojen teoria tai Ideoiden teoria on Platonille omistettu filosofinen teoria, käsite tai maailmankatsomus. Tämän teorian mukaan ideat tässä merkityksessä, jotka usein kirjoitetaan isolla alkukirjaimella ja käännetään nimellä “Ideat” tai “Muodot”, ovat kaikkien asioiden ei-fyysisiä olemuksia, joista fyysisen maailman esineet ja aine ovat vain jäljitelmiä.” – Wikipedia
Idean ympärille tehdyt piirrokset olivat kuitenkin yrityksiä rakentaa ei-fyysisen idean fyysinen jäljitelmä. Sillä, onko idea muuttunut vai ei, ei ole niinkään merkitystä. Tärkeää on se, että fyysinen muoto sen ympärillä on muotoutunut ja kehittynyt.
Jonkin aikaa ajattelin, että minun pitäisi pitäytyä siinä, mitä minulla oli. Mutta pian tajusin, että syy idean esittämiseen ja siitä puhumiseen on juuri idean fyysisen muodon muokkaaminen. Kerätä palautetta ja hyväksyä se, että muoto ja piirustukset eivät ole kiveen hakattuja.
Ei ole helppoa tehdä piirroksia ideasta ja saattaa niitä fyysiseen muotoon. Saman asian voi rakentaa niin monella tavalla. Voit ajatella sitä ikään kuin idea koostuisi useista ominaisuuksista. Jokainen attribuutti voidaan järjestää ainutlaatuisesti, jolloin syntyy sarja permutaatioita.
Tallenna kuva läpinäkyvällä taustalla Illustratorissa
Jalonen R, Sierra J (2012) Temporal variation of N isotopic composition of decomposing legume roots and its implications to N cycling estimates in 15N tracer studies in agroforestry systems. Appl Environ Soil Sci, article id 506302. https://doi.org/10.1155/2012/506302.
Joshi L, Shrestha PK, Moss C, Sinclair FL (2004) Local derived knowledge of soil fertility and its emerging role in integrated natural resource management. Julkaisussa: van Noordwijk M, Cadish G, Ong CK (toim) Below-ground interactions in tropical agroecosystems. Käsitteitä ja malleja, joissa on useita kasvikomponentteja. CABI Publishing, Wallingford, s. 17-39.
Salazar Zarzosa P, Diaz Herraiz A, Olmo M, Ruiz-Benito P, Barrón V, Bastias CC, de la Riva EG, Villar R. Linking functional traits with tree growth and forest productivity in Quercus ilex forests along a climatic gradient. BioRxiv 2020.12.12.422386. [Ennakkojulkaisu]. https://doi.org/10.1101/2020.12.12.422386. Viitattu 16.12.2020
Valdés Correcher E (2021) Data used in ‘Search for top-down and bottom-up drivers of latitudinal trends in insect herbivory in oak trees in Europe’. Dryad [Data] https://doi.org/10.5061/dryad.18931zcw0. Viitattu 11.11.2020
Blender Compositing VFX Tutorial : Sirens Bay (Digital Matte)
Etsimme parhaillaan ProcureNode-ratkaisullemme pilottiasiakkaita Yhdysvalloissa. Esittelen mielelläni, mitä ohjelmisto tekee ja miten se tulee mullistamaan epäsuoran hankinnan!
Nopeasti muuttuvassa ja epävakaassa liiketoimintaympäristössä kyky pysyä mukana ja olla edellä on välttämätöntä. Kaikkien menestyksekkäiden hankintastrategioiden taustalla on syvällinen data-analyysi ja tietämys menojen jakautumisesta.
Löysin Harvard Business Schoolin verkkosivuilta artikkelin siitä, miten delegoida tehokkaasti. Artikkelissa viitattiin Gallupin tutkimukseen, jonka mukaan toimitusjohtajat, jotka osaavat erinomaisesti delegoida, saavat 33 prosenttia enemmän tuloja.
Vaikka luku näyttää suurelta, siinä on järkeä. Tiimi, jossa on asiantuntemusta eri liiketoiminta-alueilta, on erinomainen voimavara mille tahansa yritykselle. Vastuun jakaminen tiedon, kiinnostuksen ja kyvykkyyden mukaan antaa tiimille voimavaroja, parantaa työmoraalia ja lisää tuottavuutta.
Tehtävien jakamisen ja vastuun jakamisen välillä on kuitenkin valtava ero. Tehtävien jakaminen ja jakaminen tiimin sisällä tarkoittaa, että yksi henkilö pitää edelleen vastuuta kaikesta.
Voi-sokerivaahto | Valio reseptit
Väri pakenee määritelmää. Se näyttää aina erilaiselta kuin mitä odotin. Väri on kuin kvanttiavaruus: vasta kun sitä mitataan (tai tässä yhteydessä, kun sekoitan sen ja laitan sen paikalleen), siitä tulee yksi niistä mahdollisuuksista, joita sillä alun perin oli.
Kun tavoittelet vain esteettistä ulkonäköä, mikä on se alue, jolla toimin ja sekoitan värejäni, voit määritellä värin vain suhteessa viereiseen väriin ja ympäristöön. Määrittelyyn on varmasti muitakin menetelmiä: historialliset viittaukset, symboliset arvot, erilaiset värijärjestelmät, uskomukset, käsitykset värien psykologisista vaikutuksista, oudot teoriat ja kaupalliset sävy- ja sovitustaulukot.
Yhdistelemällä eri värejä voidaan rakentaa visuaalisia tiloja, jotka voivat viitata mihin tahansa. On aivan eri asia, näkeekö katsoja, tilan käyttäjä, tiloissa mitään muuta kuin sen, että hän arvioi ne kauniiksi tai rumiksi tai että “pidän tuosta väristä” tai “tuo väri on syvältä”.
Värien käyttö ei vaadi tietoa, vaan taitoa ja osaamista. Ja kuten kaiken taidon ja osaamisen kohdalla, värejä voi oppia hallitsemaan harjoittelemalla, käyttämällä niitä. Kuitenkin pitkänkin harjoittelun ja kokemuksen jälkeen voi tehdä väärän valinnan: väri pettää.