Contenido sobre este curso
Illustrator sana logo
Selatessani Instagramia tuhlatakseni aikaa ja tunteakseni myöhemmin huonoa omaatuntoa siitä – törmäsin tähän käsin kirjoitettuun viestiin, jossa luki “Muista vain, että 5 vuotta sitten unelmoit siitä, missä olet nyt”. Ensin tunsin “Ah mikä klisee”, mutta sitten otin hetken aikaa ajatellakseni sitä tarkemmin. No itse asiassa kyllä, 5 vuotta sitten haaveilin lapsista, isommasta talosta, gradusta ja hyvästä työpaikasta. Nyt olen tässä tänään, siunattu kaikella tällä samalla kun olen huolissani ja stressaantunut siitä, että tuhlaan liikaa aikaa selaamiseen sen sijaan, että tekisin jotain hyödyllistä.
Kun sain gradupaperini vuoden 2018 lopussa ja aloitin työt omalla alallani, olin 100-prosenttisen varma, etten koskaan enää palaa kouluun. Tuon lopputyön kirjoittaminen oli valtava stressi ja päänsärky, sen verran voin sanoa. Silti vuoden kuluttua joku masokistinen ääni alkoi kuiskia takaraivossani, että ehkä voisin vain tarkistaa, millaisia maisteriohjelmia täällä Turussa on tarjolla. Yksi tärkeimmistä oivalluksista, jotka kantavat minua läpi tämän MBA-ohjelman, on se, että en opiskele paperien tai tittelin takia, vaan haluan opiskella oppiakseni aidosti.
Photoshop CC 2015 – Varjon tekeminen kuvaan
Sanjayn mielestä tulostaminen on valokuvausprosessin olennainen viimeinen vaihe, ja on elintärkeää, että se onnistuu oikein. “Tulostaminen pakottaa sinut kritisoimaan koko lähestymistapaasi valokuvaukseen teknisemmin ja pyöreämmin”, hän sanoo. “Uskon vakaasti siihen, että on parempi tehdä asiat oikein kamerassa kuin luottaa liikaa muokkaukseen. Kun kuvaa tulostettavaksi, alkaa ottaa huomioon paljon enemmän teknisiä tekijöitä, kuten korostukset ja varjot, väritasapaino ja niin edelleen. Tietokoneen näytöt voivat todella latistaa kuvia, mutta minulle tärkeintä on tulostus. Kun kuva tulostetaan asiakkaalle, sen on oltava täysin täydellinen. Se on valmis tuote. Digitaalinen tiedosto on vain ensimmäinen osa kolmiosaisesta prosessista.”
“Tietenkin voi mennä liian pitkälle, joten käytän soft-proofingia ja oikeaa ICC-profiilia käytettävälle paperille, jotta kaikki näyttää oikealta.” Tätä varten Sanjay pitää siitä, että PPL:ää voi käyttää liitännäisenä suoraan Lightroomista ja Photoshopista, ei vain erillisenä ohjelmana.
Luo upea kaksoisvalotus Photoshop CC 2019:ssä!
Kiitos selkeästä kuvauksestasi undossa – se on minun looginen virheeni, mutta kunnollinen linkittäminen kategorioiden mukaan tuottaa toisen ongelman: en näe mitään “minun” OS-kategorian alla. Tarvitsen jonkin aikaa löytää hyviä ratkaisuja. Tervehdys, –Jasc PL (keskustelu) 21:49, 16. maaliskuuta 2018 (UTC)Vastaus [vastaus]
@Jasc PL: Jos et löydä mitään mielekästä sisältöä kategoriaan, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että se on tarpeeton kategoria. Eikä varsinkaan se ole tekosyy kategorisoida käyttökelpoisia kategorioita väärin niiden alle, ei edes väliaikaisesti.
Toinen ongelma luomissasi kategorioissa on nimeäminen: “Raspberry Pi” on valittu pääkategorian nimeksi, joten sitä pitäisi käyttää myös alakategorioissa. Lisäksi lyhenteet, kuten “RPi”, voivat olla moniselitteisiä, joten niitä tulisi välttää. –Apalsola t – c 23:39, 16. maaliskuuta 2018 (UTC)Vastaus[vastaus]
@Apalsola: Kiitos vastauksestasi ja panoksestasi tähän ongelmaan; työstän sitä edelleen. Puhumme Category:Raspberry Pi -käyttöjärjestelmät – tästä näkökulmasta kaikki on nyt täsmälleen niin kuin pitäisi olla: käyttäjä, klikattuaan “[Linux distro nimi] on RPi” pitäisi nähdä suoraan kuvakaappaukset kyseisen distron toimimisesta PI:llä ja viitteenä, alaluokkana, päädistro-kategoria. Helpoin tapa voi olla linkittää suoraan päädistro-kategoriaan – mutta en halua jotain esim. Category:Fedora (käyttöjärjestelmä) -nimistä ja jokaista nimeä toisessa muodossa.
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin lauantaina. Kaksi päivää myöhemmin he julkaisevat sen uudelleen verkkosivuillaan. Samat kuvat. Kaikki HS:ssä ovat nyt kiireisiä sanomaan, kuinka tämä on virhe. Ettekö te lue omaa lehteänne sunnuntaisin? Ja teette sen uudelleen maanantaina?
Kirjoitin edellisessä kirjoituksessani Selkeitä merkkejä siitä, missä tulevaisuus ei ole (artikkelin loppupuolella), että HS:llä tulee olemaan vakavia ongelmia, kun he yrittävät pienentää toimintaansa ja ylläpitää jotain standardeja. Tämän tapauksen myötä olen siis lepäämässä.
Jotkut teistä ovat ehkä myös lukeneet noin puoli vuotta sitten Journalistiin kirjoittamani artikkelin Itsemurha kuristamalla. Se on niin ajankohtainen tänään. Näin käy, kun vain leikkaa, leikkaa, leikkaa… (no, liittää myös joskus ;-))). … ja leikkaa, leikkaa, leikkaa…
Enää ei ole tarpeeksi koulutettuja kokeneita ammattilaisia, jotka tekevät laatutyötä tuotteessa, jonka pitäisi olla korkeinta mahdollista laatua. Ja jos uskotte, että kyseessä oli virhe, syyt tähän virheeseen ovat syvemmällä. Tällaiset virheet ovat vain oire.