Contenido sobre este curso
Bullet journal 2022
Bullet Journal on ykkösvälineeni tehtävien ja ajanhallintaan, ja se, mikä pitää kaiken kasassa, on viikoittainen loki. Siihen tallennetaan aikatauluni ja kaikki viikoittaiset tehtävät, ja se toimii lähtökohtana päivittäisille lokikirjoilleni. Tässä postauksessa puran nykyisen viikkopäiväkirjani ja päästän sinut kurkistamaan pariin vanhaan päiväkirjaani. Toivottavasti löydät inspiraatiota tarpeisiisi sopivan järjestelmän rakentamiseen!
Bullet Journalin alkuperäisessä ideassa ei ole viikkonäkymää, mutta minulle se teki ratkaisevan eron: sen ansiosta pystyin omaksumaan järjestelmän täysin ja pääsemään eroon perinteisestä päiväkirjasta. Tiny Ray of Sunshinen blogikirjoituksella oli suuri merkitys, sillä se esitteli minulle valtavan valikoiman erilaisia ulkoasuja ja ideoita. Perustin ensimmäiset viikkopäiväkirjani noiden ideoiden pohjalta, ja viikkojen ja kuukausien ja päiväkirjojen täyttyessä, muokkasin ja keskityin ja riisuin järjestelmääni. Tällä hetkellä lokini ovat olleet samat jo jonkin aikaa, mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että olen löytänyt itselleni sopivan tasapainon.
Nykyinen viikkonäkymä Bullet Journalissani koostuu muutamasta elementistä. Sivun ulkosivulla on aikatauluni, neljä riviä jokaiselle viikonpäivälle. Se on yleensä enemmän kuin tarpeeksi. Sivun yläreunassa on tapojeni seuranta. Pidän sitä mieluummin viikkopäiväkirjassa kuin erillisellä sivulla olevalla kuukauden mittaisella sivulla, johon minun pitäisi erikseen kääntyä.
2022 bullet journal -asetukset
Olen ollut pitkään siinä harhakuvitelmassa, etten ole tuloshakuinen. Mutta kun mietin asiaa tarkemmin, minun on myönnettävä, että olen. Olen kasvanut sellaiseksi. Turhaudun kovasti päivän jälkeen, kun en ole saavuttanut mitään. Se ei ehkä ole hyvä ominaisuus henkilölle, joka työskentelee IT-palvelualalla: asiat eivät ehkä koskaan ole valmiita. Mutta tulos ei ole mitään valmista, vaan se on jotain, joka osoittaa, että työlläsi on ollut vaikutusta tai että edistystä on tapahtunut. Tulos voi tietysti olla myös jotain konkreettista, kuten suljettu myyntitapaus tai ensimmäinen luonnosversio asiakirjasta.
Mutta itse kysymykseen: miten tulossuuntautunut henkilö voi hallita omaa aikaansa tehokkaasti? Jos päivä määritellään tulosten perusteella, miten voi valita, mitä priorisoida? Eräs kollega esitteli minulle Bullet Journalin käsitteen, kun kävimme koulutuksessa keskustelua oman ajan hallinnasta. Kuvattu menetelmä on melko yksinkertainen ja suoraviivainen, ja sen omaksuu melko helposti. Tarvitaan vain muistikirja ja opitaan merkintätekniikka, joka ei sisällä kovin monia elementtejä. Itse en ole vielä käyttänyt tätä, mutta aion käyttää. Olen aiemmin käyttänyt vastaavanlaisia itse suunnittelemiani luetteloita, mutta niistä on puuttunut rakenne. Tämä voisi olla konsepti, jota voisin myös mennä suosittelemaan muille useissa eri yhteyksissä.
Bullet journal 2021
Paljon hauskaa tekemistä lapsille, kävimme soutamassa, kalastamassa, rakensimme pieniä veneitä puusta. Metsästimme metsän eläimiä kuten sammakoita ja muita hyönteisiä. He eivät ole edes pyytäneet ipadia tai tv:tä. Ehkä myöhemmin kunnon saunakokemus puulämmitteisessä saunassa. Ainoa kunnon sauna. Eilen minulle kerrottiin, että Suomen ulkopuolella on monenlaisia “saunoja”. Jos ei heittele vettä saunan kiukaan päälle- se ei ole sauna! Ja lämpötila on yli 80 celsiusta, aina.
Vähän päiväkirja- ja suunnitteluaikaa myös mammalle. Edellisessä postauksessani puhuin siitä, miten monta monta kaunista suunnittelujärjestelmää on olemassa. Toivon, että voisit käyttää niitä kaikkia! Välillä tämä voi olla vähän ylivoimaista… mutta toisaalta, tarpeesi saattavat muuttua, ja me kaikki muutumme hieman, kun vanhenemme. Ja viisaampi Minulla on myös Hobonichi A5. Eikö olekin ihana paperin laatu! Siinä voi käyttää kaikenlaisia välineitä. Pidän siitä, että paperi rypistyy hieman, kun se kastuu. Aloitin nyt heinäkuun joulukuun kirjan ja minulla on suuria toiveita jatkaa päiväkirjan pitämistä päivittäin joulukuuhun asti. Traveller’s notebookini ja Hobonichi kilpailevat, kumpaan tartun päivittäin? Ehkä molemmat? Nämä ovat dilemmoja, joita vain todelliset planner-riippuvaiset ja planner-harrastajat ymmärtävät. Oletko sinä yksi meistä?
Amanda rach lee
Bullet journalissa on se ihana puoli, että vaikka suurin osa sivuista on käytetty ja hävinnyt hetkessä, vaikka perusajatuksena on tehdä listoja, rastittaa niistä asioita ja jatkaa eteenpäin, sivujen väliin on silti jäänyt valtava määrä muistoja. Se, millaisia jälkiä ne sinne jättävät, on päiväkirjan omistajasta kiinni. Heti bujo-polkuni alussa päätin ottaa tavaksi kirjoittaa joka päivä hetken aikaa ylös, mistä olin kiitollinen. On aivan ihanaa muistella kaikkia niitä hymyn arvoisia hetkiä. Osa niistä on jäänyt vain sanoiksi paperille, osa palaa elävästi mieleen, kun näen ne päiväkirjassa – usein pienimmät, arkipäiväisimmät asiat. Olen jo jonkin aikaa siirtynyt siihen, että teen hieman päiväkirjaa päivittäisille sivuilleni sen sijaan, että minulla olisi erillisiä kiitollisuuskokoelmia. Luulen, että jatkan tätä, kunnes keksin jotain uutta ja jännittävää kokeiltavaa.
Tämä postaus on jäähyväiset marjanpunaiselle bullet journalille, joka oli vakituinen seuralaiseni viimeisen vuoden ajan. Se osoittaa myös, kuinka monipuolinen bullet journal on: voit täysin vapaasti päättää, kuinka henkilökohtaisen omasi haluat. Omani on nykyään melkein muuttumassa salaiseksi päiväkirjaksi. Esittelen siis teille: vanhan bullet journalini helmiä, ihanuuden purseita ja syitä kiitollisuuteen. Kiitollisuuden kohdat ovat sisennyksissä – voitko samaistua?